Szombat esti láz - Tóth Gabi és Markó Róbert távoztak a showból

Szombaton a döntőbe jutás volt a tét az RTL 2 táncos műsorában.
Már csak Szilveszter gazda és Molnár Andrea, Tóth Gabi és Markó Róbert, Varga Iza és Cseh-Szakál Tibor, illetve Vastag Csaba és Mármarosi Tünde küzdhet tovább a Szombat Esti Láz első helyéért. A sztárok ezúttal is két tánccal készültek, diszkót és angolkeringőt vagy tangót adnak elő partnerükkel. Tét a döntőbe jutás a cél. A zenei felelős ezen a szombaton a 2012-es Csillag Születik legjobb női hangja, Szirota Jennifer és a 2011-es X-Faktor győztese, Kocsis Tibor lesz.
Az estet Medvegy Szilveszter - Molnár Andrea tangója nyitotta. Keleti Andi kíváncsi volt a táncos gyökerekre, de rájött, az még csak egy kis magocska. De ettől függetlenül szerinte a tangó Szilveszternek való, hisz ott nem fontosak a lépések, csak a felsőtest munkája. Szirtes még mindig Szilveszter személyiségéért rajong, nem a táncáért. Keleti Andi: 6, Szirtes Tamás: 6, Esztergályos Cecília: 7, Tihanyi Ákos: 6 pontot adott, összesen: 25 pontot szereztek.
Következett Tóth Gabi és Markó Róbert a discoval. Szirtes tamásnak nagyon tetszett a produkció, szerinte tökéletesen közvetítette a diszkó-életérzést, Cecília szerint vad, könnyed, odaadó volt, remek volt a koreográfia is. Keleti Andi: 8, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 9, Tihanyi Ákos: 8 ponttal jutalmazta az előadást, összesen: 34 pontot zsebeltek be.
Dupla tízes Izáéknak
Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor angol keringővel érkezett. Keleti Andi szerint megtalálták végre egymást, szerinte Iza az egyik legjobban táncoló versenyző, de kellett, hogy egy hullámhosszra kerüljenek, és ez most sikerült. Ráadásul tele volt profi versenytáncos lépésekkel. A könnyed produkció 38 pontot ért a zsűrinél - Keleti Andi: 10, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 10, Tihanyi Ákos: 9-et adott.
Ismét disco, ezúttal Vastag Csaba és Mármarosi Tünde táncolt. Tihanyi szerint John Travolta nyomdokaiba is léphet Csaba a csípőmozgásával. Szirtes dicsérte a játékosságot, ritmikát. A zsűrinek tetszett előadás és 36 pontot adott - Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 9, Tihanyi Ákos: 9-et adott.
Az első kör pontszámai
  1. Varga Izabella - Cseh-Szakál Tibor 38 pont
  2. Vastag Csaba - Mármarosi Tünde 36 pont
  3. Tóth Gabi - Markó Róbert 34 pont
  4. Medvegy Szilveszter - Molnár Andrea 25 pont
Az első forduló után, a zsűri pontjai alapján Varga Izáék álltak az első helyen, míg az utolsón Szilveszterék. Tóth Gabi - Markó Róbert kezdték a második részt, angol kerigőt adtak elő. Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 10, Tihanyi Ákos 10 pontot adott. Összesen 38 pontot kaptak.
Medvegy Szilveszter - Molnár Andrea discoja következett. Esztergályos művésznő vérnyomáscsökkentőért könyörgött, és szerinte is remek volt, főleg, hogy nem lépett Andi lábára. Keleti Andi: 8, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 10, Tihanyi Ákos 9 pontot adott. Összesen 36 pontot kaptak.
A parketten Vastag Csaba - Mármarosi Tünde páros. Keleti Andi és Szirtes szerint is még jobban meg kellene nyílnia Csabinak. Szirtes a meggyőző, lehengerlő erőt hiányolta. A dögös tangó 35 pontot ért az ítészeknél.
Az estet Varga Izabella - Cseh-Szakál Tibor a discoval zárta. Tihanyi nem tudja, hova lehet még ezt fokozni, szerinte isteni volt, és nagyon jó a stílusérzéke. Cecília szerint lehozták a plafont a földre. Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 10, Tihanyi Ákos 10 pontot adott. Összesen 36 pontot kaptak.
A 2. kör pontszámai:
  1. Tóth Gabi - Markó Róbert 38 pont
  2. Varga Izabella - Cseh-Szakál Tibor 38  pont
  3. Medvegy Szilveszter - Molnár Andrea 36 pont
  4. Vastag Csaba - Mármarosi Tünde 35  pont
A második forduló után a következő volt az állás: 4. Szilveszter gazda, 3. Vastag Csaba, 2. Tóth Gabi és az első helyen továbbra is Varga Izáék álltak a zsűri pontjai alapján.
Az összetett pontszámok.
  1. Varga Izabella - Cseh-Szakál Tibor 76 pont
  2. Tóth Gabi - Markó Róbert 72 pont
  3. Vastag Csaba - Mármarosi Tünde 71 pont 
  4. Medvegy Szilveszter - Molnár Andrea 61 pont
A Szombat esti láz 2013 döntőjébe Szilveszter gazda és Molnár Andrea, Varga Iza és Cseh-Szakál Tibor, illetve Vastag Csaba és Mármarosi Tünde kerül, míg a verseny negyedik helyén Tóth Gabi és Markó Róbert végzett.