Szombat esti láz - Beváltotta ígéretét Szilveszter gazda, vendégül látta a Szombati esti láz versenyzőit tiszajenői farmján

Rengeteg éhes szájat kellett betömnie a házigazdának, aki huszonöt kiló húsból főzött őzpörköltet. Mondjuk ő ígérte meg, hogy mindenkit megvendégel. Beváltotta ígéretét, és vendégül látta a Szombati esti láz versenyzőit tiszajenői farmján Szilveszter gazda. Néhányan ugyan otthon maradtak, de így sem volt unalmas a parti. A táncverseny kedvence őzpörkölttel, házi pálinkával és borral várta társait. A rokonaim is segítettek, harminc főre főzni ugyanis nem egyszerű. Huszonöt kiló őzhús került a bográcsba, és aki arra járt, mindig tett bele valamit. A pálinka és a bor is házi volt. A muskotályost minden évben édesapám készíti, az fogyott a legjobban, a többiek azt mondják, olyan erős lett, mint a pálinka – mesélte mosolyogva Szilveszter, aki igazán kitett magáért, a remek étkek mellett fergeteges programokkal is készült.
Bálint Toncsi, Varga Iza, Győrfi Pál és a többiek így motort és traktort is vezethettek – persze még a pálinkázás előtt. Vacsora után a műsorban híressé vált Szőlőskert Presszóban folytatódott a buli, de az igazi meglepetés csak hajnalban érte a vendégeket.
– Édesapja bezárta Szilveszter kulcsát a házba, és hazament. Amikor le akartunk feküdni, nem tudtunk bejutni. Egy órát ültünk a teraszon, mire Szilveszter elhozta a pótkulcsot a szüleitől – emlékezett a jó hangulatú estére Bálint Toncsi.