Szombat esti láz - Holtverseny, erotika és félrelépések sora

Így kezdődött a Szombat Esti Láz új évada, amiben még láthattunk torreádorokat, apacsokat, és esküvői figurákat is. Mindenki félrelépett! A sztárok élete sem könnyű! Láthattuk a Szombat Esti Láz első adásának elején, hiszen a négy sztárpár párterápiára jelentkezett, ahol előkerültek a klasszikus problémák: "egy anyának otthon a helye"; "nem figyelsz már rám eléggé"; "alig csinálunk közös programot"; "ha meccset nézek elkapcsol!" Ördög Nóra viszont tudta a megoldást, ami nem volt más, mint a Szombat Esti Láz új évada, ahol a sztárpárok szétszakítva egymás ellen mutathatják meg, hogy mit is tudnak a táncparketten!

Nyolc héten keresztül tehát ez vár ránk, és egy új zsűri is: Esztergályos Cecília, Keleti Andrea mellé csatlakozott Csonka András és Jáksó László. 
"Ahol lépnek ott van erotika!" – kezdte a felvezetést Cecília, Jáksó László inkább bírálni akar, mint táncolni, Csonka András azon merengett, hogy annyi szerepben kipróbálhatta már magát ebben a műsorban, hogy lehet legközelebb már ő rakhatja le a parkettet, Keleti Andrea pedig még nem tudta, hogy képes lesz-e majd egyáltalán szigorú lenni a versenyzőkkel. 
"Nagyon jó volt, de még nem tudhatjuk, mi jöhet ezután!"
 Akivel máris szigorú lehetett a zsűri, az Szinetár Dóra és Angyal András produkciója volt, akik egy szambával nyitották a show-t. Jáksó László ezért még óvatosan is pontozott, hiszen még kíváncsi volt a többi versenyzőre is. Végül összesen 24 pontot kapott a sztárpár. 
"Gabi a legjobb csajozós technikát vetette be, mert esetlennek mutatta magát, szánni valónak, gyengének, és közben ott bámulta, taperolta és nézte a nőt."
Szinetárékat Heilig Gábor és Südi Iringó követte, akik a jive-val igyekeztek elvarázsolni a zsűrit, ám őket is végül 24 ponttal tudták csak díjazni. Csonka András azért Heilig Gábor csajozós technikáját megdicsérte. 
"Igazából én azt szoktam mondani, hogy ha van valami, amit egy másik nő tud neki megadni és én nem, akkor menjen nyugodtan!"
Bárdos András és Molnár Andrea diszkóval igyekeztek lázba hozni a zsűrit, ám úgy tűnt ezen az estén csak 24 pontot tudnak kiosztani az ítészek. Ördög Nóra kikérdezte azért a végeredményről Máté Krisztinát is, aki rendkívül liberálisan reagált arra, hogy párja ilyen jól érzi magát tánc közben Molnár Andreával. 
"Nincs kor! Érzelem van! Színpad Van!"
Bécsi keringőt adott elő Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor, akik megsínylették azt, hogy Ördög Nóra ráparancsolt a zsűrire, hogy innentől ne pontozza a produkciókat 24-re. A páros végül "csak" 23 pontot kapott, viszont Esztergályos Cecília kiemelte, hogy bizony ismét bebizonyosodott, a tánc nincs korhoz kötve!
"Én egy apacs táncnak véltem látni."
Következett ezután a jazz Makranczi Zalán és Práger Kitty előadásában, amit végül Esztergályos Cecília apacs tánchoz hasonlított, ráadásul kevesebb pontot is kaptak az előző párokhoz képest: 21-et. 
"Az az igazság, hogy ez most egy igazi profi táncos bemutató volt végre itt a Szombat Esti Láz színpadán."
Rezes Juditot táncos múltja miatt főnyereménynek tartotta Lehocky György már az adás előtt is, és a rumbájuk után bizony a zsűri is elismerőn bólintott, Keleti Andrea egyenesen profinak vélte a produkciót. 28 pontot szereztek összesítésben. 
"Édesek voltatok, mint egy tortán a marcipán esküvői figurák!"
Walzerrel igyekezett feledtetni a szalagszakadását Máté Krisztina Orosz Józseffel, ami sikerült nekik, hiszen ők is Rezesékhez hasonlóan 28 pontot kaptak, Esztergályos Cecíliától pedig egy tüneményes hasonlatot.
A Szombat Esti Láz nagy visszatérője, Szabó Győző Karcagi Dalmával egy paso dobléval rukkolt elő, ami egyből az élre is repítette őket: 29 pontot kaptak a zsűritől! Esztergályos Cecília torreádorhoz hasonlította Szabó Győzőt és Karcagi Dalmát is, Jáksó László viszont kicsit ijesztőnek vélte a produkciót.
A táncok után a meglepetés várt a versenyzőkre: Ördög Nóra elárulta, hogy a sorrend még koránt sem végleges, mivel mindegyik zsűri még plusz öt ponttal gazdagíthat egy-egy választott párost. Csonka András Szinetáréknak adta, Keleti Andrea Makrancziéknak, Jáksó László Máté Krisztináéknak, Esztergályos Cecília pedig Rezes Juditékat választotta. Rezes Judit és Lehoczky György holtversenyben így első helyen végzett a Máté Kriszta és Orosz József párossal, akik így megválaszthatták, hogy milyen táncot is ropnának a következő héten. Előbbi a salsát, utóbbi a tangót. A többieknek pörgetniük kellett: Szinetár Dóra és Angyal András a csa csa csát, Szabó Győző és Karcagi Dalma a country csacsát, Makranczi Zalán és Práger Kitty quickstepet, Heilig Gábor és Südi Iringó charlestont, Bárdos András és Molnár Andrea a slowfoxot, Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor pedig a paso doblét pörgette ki.