Szombat esti láz - A Szombat esti láz celebjeit Gúzsba köti a szerződés

A személyi és szólásszabadságot is korlátozhatják a szerződések, melyeket a Szombat esti láz sztárjaival kötött az RTL Klub. Persze, van az a pénz, amiért ezt is vállalják, ez 2,5 millió forint.
Nemcsak a parkett kemény a Szombat esti lázban, hanem a szerződési feltételek is, amelyeket minden táncoslábú sztárnak el kellett fogadnia ahhoz, hogy szerepelhessen a műsorban. Az osztrák RTL Let's Dance című, Szombat esti lázhoz hasonló műsoráról a Bild című napilap közölt írást, amelyben felsorolják, mit szabad és mit nem a táncos show-ban szereplő celebeknek.
A sógoréknál tilos bármiféle reklámot viselniük a ruháikon. Az egyik ottani versenyző, a 49 éves Carmen Geiss már figyelmeztetést is kapott, mert egyszer Roberto Geissini-modellt hordott, ami a férje ruhamárkája. Szerződésbe foglalták azt is, hogy tilos kemény vagy könnyű drogokat fogyasztani, illetve azzal kereskedni.
Szabad viszont, sőt kötelező megjelenni a próbákon. Az RTL minimum ötven táncóra teljesítését követeli meg az osztrák versenyzőktől a show indulásáig. Aki nem elég fitt a kezdésre, azt egyszerűen kirakják a show-ból. Sőt aki megszegi a szerződés bármely pontját, ötezer és ötvenezer euró (1,5-15 millió forint) közötti büntetést kell fizetnie.
A Bors kiderítette, itthon is hasonló szabályok kötik Heilig Gábort, Eszményi Viktóriát, Szabó Győzőt, Rezes Juditot, Szinetár Dórát, Makranczi Zalánt, Bárdos Andrást és Máté Krisztát. Bár itthon sok szereplő a show márciusi indulása előtt csak kevéssel tudta meg, hogy szerepelni fog, így az ötvenórás előírást aligha tudta teljesíteni. A sztároknak az adások közötti munkaórákat is előírja a szerződés. Lazsálni tehát a nyolc hét alatt akkor sem lehet, ha idén nincs kieső.
A szereplőkkel negyvenoldalas szerződést írtak alá. Előtte mindegyikük hazavihette, és ügyvédnek is megmutathatta. Ez a dokumentum tartalmazza többek között, hogy nemcsak a próbákon, hanem egyéb, a műsorral kapcsolatos rendezvényeken is kötelező a megjelenés. Ez a verseny után is érvényes, mint ahogy az is, hogy a celebek a verseny után egy évig, az RTL engedélye nélkül, más csatornán nem vállalhatnak hasonló műsorban szereplést – mesélte lapunknak egy bennfentes, aki azt is elárulta, minden korábbinál szigorúbb titoktartási szerződést írattak alá a résztvevőkkel. A sztárok nem nyilatkozhatnak negatívan a műsorról, a műsor készítőiről, a többi szereplőről, illetve az RTL sajtóosztályának engedélye nélkül nem nyilatkozhatnak az újságíróknak, folytatta informátorunk. A szereplőknek ezen kívül tudomásul kell venniük azt is, hogy a stylistok meghatározzák, milyen ruhát kötelesek viselni az adások alatt. A celebek így gúzsba kötve táncolnak, de érdemes elviselniük a szigorú megkötéseket azért a 2,5 millió forintos gázsiért, amelyet fejenként kapnak. Mivel idén párok szerepelnek a sorban, a summa összeadódik, vagyis egy pár ötmilliót vihet haza.