Szombat esti láz 2013 - Az elmúlt három hónapban éjt nappallá téve próbáltak a Szombat esti láz táncosai

A kipurcanás szélén állnak a Szombat esti láz versenyzői. A döntőig jutott három páros – Varga Iza (40) és Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba (31) és Mármarosi Tünde, valamint Szilveszter Gazda (38) és Molnár Andrea – hullafáradtan áll parkettre szombat este, hogy utolsó erejükkel még egyszer elkápráztassák a közönséget és a zsűrit.
Az elmúlt három hónapban éjt nappallá téve próbáltak, folyamatos izomlázzal, ízületi gyulladással, különböző sérülésekkel küzdve. Szombaton este ráadásul három koreográfiával kell előrukkolniuk, ami nem csupán fizikailag, szellemileg is megerőltető.
– Péntek óta leülni sem tudok, annyira fáj a fenekem. Begyulladt ugyanis a felső farizmom, mivel a paso doble alatt olyan támadópozícióban kell állnom, ami iszonyatosan megerőltető – mondta a Blikknek Szilveszter gazda, aki a tegnap reggelt a hátsója jegelésével kezdte.
Iszonyatosan fáradtak vagyunk mindannyian, az egyik barátom felhívott, és megjegyezte, hogy nem vagyok önmagam, mert a beszédem is annyira lassú, hogy alig érti – tette hozzá Szilveszter gazda, aki azt is elárulta, megszámolta, az egyik koreográfiában 125 új lépést kellett megtanulnia.
De nem csupán a gazdának van fogytán az ereje, Varga Izabella, a Barátok közt Balogh Nórája, szintén összeszedte minden erejét, hogy a finisben tökéletesen tudjon teljesíteni. Az utolsó hét van, és amellett, hogy három koreográfiát kell megtanulnunk, a héten többször is reggel 7-től már a stúdióban forgattam – kezdte a Blikknek Izabella, aki a próbák mellett anyukaként is helytáll, nagyobbik lányát ugyanis éppen országos matematikaversenyre készítette fel. Míg Annának hétfőn, addig édesanyjának ma kerül sor a megmérettetésére.
A verseny iszonyatosan szoros, a tegnap esti állás szerint az egyik páros 36 százalékkal vezeti a versenyt, míg a többiek 35 és 29 százalékkal állnak mögötte. Hogy ki lesz a győztes, arról kizárólag a nézők döntenek.