Szombat esti láz - A Szombat esti láz negyedik szériáját Mármarosi Tünde és Vastag Csaba nyerte.

Ezen az estén csak a telefonos szavazatok számítottak: a Szombat esti láz negyedik szériáját Mármarosi Tünde és Vastag Csaba nyerte.
A Szombat esti láz utolsó adásának kérdése csak az volt, hogy Vastag Csaba, Varga Izabella vagy Szilveszter gazda nyeri-e a szériát. Előbbi az [origo] tévérovatának szavazásán biztosan első lett népszerűségben, mint a hazai tehetségkutatók legjobbika, megelőzve hat Megasztár-győztest, két másik X-faktorost is, utóbbi pedig inkább a gyulai bolti eladónők, a várpalotai varrónők és a kecskeméti kofák voksaira számítatott, olyanokéra, akiktől távol állt az X-Faktor-nyertes lénye, de közelebbinek érzik a nép egyszerű gyermekét, a kevésbé sármos, de masszív vidéki vállalkozót. Izabella nőként kevesebb eséllyel indult, mivel minden ilyesféle tévéshow-ban főleg nők szavaznak férfiakra: ugyanakkor ott állt mögötte a szappanopera továbbra is erős tábora, nem véletlenül rexeztek és táncikáltak a Rózsa eszpresszóban a bevezető kisfilmben.
A Házasodna a gazda szereplője, aki fél éve még sárban cuppogott és szénát hordott borostásan és izzadtan, egyértelműen nem parkettre termett: előadását a zsűri ugyan dicsérte, de a 33 pont azt jelentette, hogy "no, elég volt a komédiából, most jelezzük finoman, hogy vicces showelemnek elment, de ne nyerjen". A pocakos, mackós Szilveszter okozott megint derűs pillanatokat, például akkor, amikor bejelentette, hogy végre megismerte a testét - erre jó negyven évet és egy táncos show-ra kellett várni? 36 pontot kapott Vastag Csaba és Mármarosi Tünde, miközben Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor bezsebelte a 40-et: ez egyben Eszergályos Cecíliáék üzenete volt, így szerették volna a közönségnek sugallni, kire nyomjanak pár sms-t. A zsűri egy órával később egy újabb 40 ponttal jutalmazta őket, ebből már a rossz matekosok is értették, hogy kit szeretne sztárolni tovább a négy ítész. A közösségi élményeket és sportsikereket ígérő sör, a hüvelytabletta, a limitált kiadású tavaszi illat, a bank- és mobilreklámok után kiderült, hogy őrülten szoros az állás. A szavazatmaximalizálásban amúgy is erős RTL előbb azzal rémisztgette a nézőket, hogy csak egy százalék van az első és a második helyezett közt (ezzel lehet ugye voksolásra buzdítani a lelkesebb tévézőt), majd rövidre rá Lilu drámai hangon bejelentette, hogy már annyi sem - erre Csonka azzal reflektált, hogy menten szívrohamot kap. Ez elmaradt, de azért ő is benyögte, hogy "rettenetesen minimálisak a különbségek". Időközben fellépett minden volt táncos, illetve celeb, Tóth Gabit különösen ajnározták. "Színt vinni az emberek életébe, őszinteséget, szeretetet, ezért voltunk itt, tényleg" - magyarázta meghatottan, talán egyházat is alapíthatna ilyen szöveggel.
A show végén kiderült, hogy a negyedik szériát Mármarosi Tünde és Vastag Csaba nyerte: ez nem számít nagy meglepetésnek, mivel az első X-Faktor győztese a táncparketten sem volt elveszett ember, ráadásul őt kedvelik a tini fruskák, az elvált asszonyok, a nagymamák, szemben például Szilveszterrel, akire aligha nyomtak rokonszenv sms-t a nagyvárosi kislányok.