Szombat esti láz 2013 - Südi Iringó és Istenes Bence estek ki a negyedik adásból

Röpködtek a tízesek a negyedik élő show-ban. A versenyben maradt öt pár ezúttal rumbát és quickstepet táncolt. Vastag Csaba produkcióját két tízessel is jutalmazták, Szilvesztert még azzal is meggyanúsították, hogy táncolt, Bence egyszerre volt komoly és őrült, Iza szexuális töltetű tánca elvarázsolt mindenkit, Gabi pedig triplázott! Szombat este ismét a táncé volt a főszerep, a versenyben maradt 5 pár ezúttal rumbát és quickstepet táncolt. A talpalávalót Muri Enikő és Szabó Dávid adta. A múlt hétvégén Győrfi Pál és Práger Kitty búcsúztak a show-tól.
Lilu, mint egy tavasztündér ebben a zord időben, úgy libbent be a Szombat Esti Láz stúdiójába rikító, türkizkék nyakláncban és élénk, korall színű estélyi ruhában. Esztergályos Cecília a cserkészést és a rumbát várta a legjobban a műsor elején, Szirtes Tamás és Tihanyi Ákos arra voltak kíváncsiak, hogy tudták betanulni a két táncot ilyen rövid idő alatt a párok, Keleti Andi pedig a Szombat Esti Láz-stílusú táncok miatt várta már nagyon az estét.
A rumba tele van érzékiséggel, mely megköveteli a férfi és nő közötti közelséget. Vastag Csaba imádja ezt a táncot, és nagyon meg is érintette, de a próbákon megilletődött Tücsi közelségétől. Csaba szürke trikóban és divatos terepszínű nadrágban, míg bájos partnernője aszimetrikus, lenge ruhácskában lépett színpadra. Táncuk szenvedélyes történetet takart, mely a zsűri tetszését is elnyerte. Cecília el volt ragadtatva, szerinte zseniális volt, a koreográfia tüneményes volt, a katona és a kis virágszál küzdelme és szerelme nagyon tetszett neki. Tihanyi Ákos szerint ez olyan volt, mint egy film, kortárs rumbának nevezte. Szirtes szerint nagyon jól állt nekik, hogy egy történetet meséltek el. Keleti Andi most látta azt Vastag Csabán, hogy megszületett benne a művész. Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 8, Esztergályos Cecília: 9, Tihanyi Ákos: 9 pontot adott. Összesen: 35 pontot szereztek.
Varga Izabella és táncpartnere, Cseh-Szakál Tibor a múlt héten teljesítettek eddig a legjobban a zsűri pontszámai alapján. Ettől függetlenül nem akartak belekényelmesedni a sikerbe, hiszen szeretnék még följebb helyezni a lécet. Persze csak addig, hogy még meg is tudják ugrani azt. De az akrobatikus elemekkel valószínűleg nem lesz gond, hiszen a próbákon kiderült, hogy Iza lábmunkájában vannak még bőven rejtett tartalékok. Iza sötét hajához remekül passzolt a fekete rojtos estélyi, melynek eleganciáját romantikussá varázsolta a hatalmas fehér virágdísz. Iza óriási becsúszása után értékelt is a zsűri. A sziporkázó, vidám tánc nagyon jól állt Szirtes szerint Izának, pici sebességet hiányolt még. Cecília szerint tökéletes volt, Keleti Andi is kritizált, a lendületet hiányolta, a tartásra és a pozícióra kellett volna jobban figyelniük szerinte. Cecília vitázott ezzel. Tihanyi Ákos szerint annyira izgalmas volt a tánc, mint a Barátok köztben a túszdráma. Keleti Andi: 8, Szirtes Tamás: 8, Esztergályos Cecília: 8, Tihanyi Ákos: 9 pontot adott, összesen: 33 pontot szereztek.
Szilveszter gazda és Molnár Andrea legutóbb az utolsó helyen végeztek a zsűri rangsora alapján. Így aztán Andinak új táncoktatási stratégiát kellett kifejlesztenie. A zsűri szerint volt haszna, Andreát ezért külön megdicsérték. Szilveszternek bevetítették a lábnyomokat először, de a gazda csak legyintett, és riszált kicsit Cecíliának, hátha azzal lekenyerezi a zsűrit. Molnár Andi nagyon látványos, kék ruhakreációban táncolt be a színpadra. Tihanyi Ákos szerint egy nagyon helyes produkció volt, istenien emelt Szilveszter, de a táncra inkább nem mondott semmit. Cecília szerint Andi zseniális, ha férfi lenne és fiatal, szerelmes lenne belé, Szilveszter pedig egy fából faragott királyfi. Szirtes elmondta, hogy a rumba jelentése az ünnep, és érdemes is ünnepelni, hogy mit vitt véghez Szilveszter. Keleti Andi egy kakashoz hasonlította Szilvesztert, hisz a rumba a kakas és a tyúk násztánca. Keleti Andi: 7, Szirtes Tamás: 7, Esztergályos Cecília: 8, Tihanyi Ákos: 8 pontot adott, összesen 30 pontot szereztek.
Következő sztárunk múlt hét óta nem mer takarítani otthon, mert rettegés fogja el, amint megpillantja a felmosófát. A legutóbbi alkalommal ugyanis táncpartnere egy partvissal fenyegette a próbákon, hogy tökéletes legyen a tartása. De Istenes Bence nem maradt adósa Südi Iringónak. A macska-egér harc látszott a quickstepjükön is, de csak előnyük származott belőle. Iringó fekete minijét lila szalagszoknya tette még izgalmasabbá, mely gyönyörűen követte a táncosnő dinamikus mozgását. Keleti Andi nem tudott rosszat mondani, fiatalos, szellemes volt a produkció, ruganyos volt Bence is, jól használta minden testrészét. Szirtes kijelentette, ez Bence tánca, szenvedélyes volt, fiatalos, őrült, és hozzá még profi is. Cecíliának a pofon nagyon tetszett, Tihanyi Ákos elárulta, hogy ő is próbált gyerekeket tanítani, úgyhogy le a kalappal Iringó előtt. Mindenkitől 9 pontot kaptak, összesen 36 pontot szereztek.
Tóth Gabi és Markó Robi sikereiben fontos szerepet játszik, hogy minden szabad idejüket a próbateremben töltik. Gabi beleszeretett a táncolásba, és bár nagyon elfoglalt, nem érdekli az sem, ha éjszakáznia kell ahhoz, hogy koreográfiájuk tökéletes legyen. Gabi nagyon divatos, extrém, testszínű ruhában táncolt. Cecíliának csodálatos érzés volt látni őket megint, látta a nagyon sok munkát. Szerinte egy nőstény pók volt Gabi, aki behálózta a hímet, és addig ette, míg el nem fogyott. Teljesen átszellemültek. Szirtes egy francia írótól idézett, zene voltak szemeinek. Mélyen erotikus és zavarba ejtően szép volt. Tihanyi Ákos szerint igazi csábító volt Gabi. Keleti Andi Robit dicsérte, majd elmondta, hogy a tánc nemcsak lépésekből áll, hanem kommunikáció a két ember között. Csodálta őket ezért. Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 10, Esztergályos Cecília: 9, Tihanyi Ákos: 9 pontot adott. Összesen 37 pontot szereztek.
Az első kör után a zsűri sorrendje a következő volt: Tóth Gabi, Istenes Bence, Vastag Csaba, Varga Izabella és végül Szilveszter gazda.
Kezdetét vette a második kör: Mármarosi Tünde nagyon meghajtotta a próbák alatt az X-Faktor első győztesét, hogy egy igazán pörgős quickstepet tudjanak előadni. Vastag Csaba érzelmes rumbája után a dinamikus tánc következett. Csaba Elvis-szerelése kifejezetten kedvezett a hölgyeknek, ugyanis nemcsak teste vonala volt kivehető, de egész mellkasa is csupasz volt. Tücsi tollas szoknyájában úgy nézett ki, mint egy kis tündér. Szirtes szerint pazar produkció volt, Csaba tökéletesen felszabadult. A sebesség és a kontroll is jelen volt. Cecília egy pattogó labdát látott a gazdájával. Tüneményes, bájos, gyors volt. Tihanyi Ákos szerint ez állt Csabához a legközelebb, tetszett neki. Keleti Andi zavarban volt, szerinte ez Csaba napja, mindkét tánc rendben volt, de quickstep lépéseket egyáltalán nem látott benne. Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 10, Tihanyi Ákos: 10 pontot adott, összesen 38 pontot szereztek.
Istenes Bence, a fiatal műsorvezető nagyon kedveli a szenvedélyes táncokat, így nagy lelkesedéssel készült Südi Iringóval a rumbára. Tihanyi Ákos szerint a csibész Bencének a komolyság is nagyon jól állt. Cecília örült, hogy tud komoly, nagy férfi is lenni a fiú, Szirtes szerint is kitűnő volt, ösztönös tehetsége van Bencének, de volt egy kis hiányérzete, a mély, erotikus izzást hiányolta. Keleti Andi sem érezte, hogy izzik a levegő. Iringó vérvörös ruhája tüzelte azért a hangulatot. Keleti Andi: 8, Szirtes Tamás: 8, Esztergályos Cecília: 9, Tihanyi Ákos: 8 pontot adott, összesen 33 pontot kaptak.
Szilveszter, a tiszajenői Szőlőskert bisztró parkettördöge összeszedte bátorságát, és minden koncentrációs képességét, és megpróbálta előadni táncát - segítő lábnyomok nélkül. Molnár Andi pasis öltözékben, vörös nadrágban és hózentrógerben táncolta Szilveszterrel a quickstepet. A tánc végén még a zöldhasúak is előkerültek. És hogy ez hogy tetszett a zsűrinek? Keleti Andi szerint csoda történt, ugyanis megjelentek a táncos lépések, de aztán gyorsan el is tűntek, még jó, hogy Andrea tud fejjel lefelé is szaladni. Tihanyi Ákos kicsit lomhának találta, olyan medicin labdásnak a gazdát. Cecília el volt ájulva, neki tetszett. Szirtes Tamás szerint nagyon tisztelte a zenét Szilveszter, nem lépett rá. Keleti Andi: 7, Szirtes Tamás: 7, Esztergályos Cecília: 8, Tihanyi Ákos: 7 pontot adott. Összesen 29 pontot szereztek. Csonka Andrást végül lefizették Szilveszterék a játékpénzzel, így Pici buzdította lelkesen a közönséget a szavazatok leadására. Szilveszter Lilunak elárulta, rengeteg nő megkereste a Szombat Esti Láz óta, de sajnos nincs rájuk ideje, mert Andi minden szabad percét leköti.
Varga Izabelláról már bebizonyosodott, hogy a ruganyos és dinamikus mozgások jól mennek neki, most megmutatta, milyen, ha a csábító rumbát táncolja. Iza piros ruhája és párja csipkés, ám mégis férfias felsőrésze nagyon jól illett az erotikus rumbához, a közönség vastapssal jutalmazta a produkciót. Cecília szerint itt nem volt előjáték. Szex, flört, mély érzelem volt jelen, nem szégyelltek semmit, csodálatos volt. Szirtes: „A tánc olyan, mint egy vers, és a mozdulatok a szavak.” Nagyszerű volt szerinte is. Keleti Andi szerint nagyon kifinomult és ízléses volt, a lelkiség fogta meg, szerette nézni őket. Tihanyi Ákos is elismerte, hogy nagyon nehéz koreográfiát táncolt, elvarázsolta Iza szeme és arca. Keleti Andi: 10, Szirtes Tamás: 9, Esztergályos Cecília: 9, Tihanyi Ákos: 10 pontot adott. Összesen 38 pontot szereztek.
Tóth Gabit is már láthattuk egy érzéki rumbában, Markó Robival ezután átváltoztak. A popdíva és lelkes rajongója quicksteppel kápráztatta a közönséget és a zsűrit. Gabi fekete dívás ruhája jól illett a produkcióhoz. Szirtes: humoros, könnyed és vidám volt. Tihanyi Ákosnak is tetszett, Cecília szerint édes, drága volt. Keleti Andinak is tetszett. Keleti Andi: 9, Szirtes Tamás: 10, Esztergályos Cecília: 10, Tihanyi Ákos: 10 pontot adott. 39 pontot szereztek összesen.
Cecília bevallotta a táncok után, vakon osztja a pontokat, ugyanis kiesett a kontaktlencséje a show elején, és a bal szemére nem nagyon lát. Szirtes egyetlen dolgot hiányolt, hogy Cili nem volt eléggé „felszabadult”. Tihanyi Ákos és Keleti Andi a táncosokat dicsérte, akik betanították a remek koreográfiákat.
A végén Csonka András beszélgetett a fiúkkal, Izában azt szereti Tibi, amikor napszemüvegben megy be a sötétben, és akkor már tudja, nem lesz zökkenőmentes a próba. Csaba Tücsi nézését parodizálta. Gabiról megtudtuk, hogy időnként földhöz vágja magát és nevet, de senki nem tudja, min. Szilveszter elárulta, Andi néha otthagyja 20 percre azzal az indokkal, hogy csak pisilni megy, addig ő gyakorol. Iringó Stohl Andrással motiválja Bencét. Lilu pedig a lányokkal beszélgetett. A lányok revansot vettek, csúnyán, leírhatatlanul kifigurázták a fiúkat.
Mindkét tánca meggyőzte a zsűrit, és a nézőket, így a jövő héten folytathatja a versenyt: Szilveszter gazda és Molnár Andrea, Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba és Mármarosi Tünde, Tóth Gabi és Markó Róbert. A műsortól búcsúzott Istenes Bence és Südi Iringó.