Szombat esti láz 2013 - A táncos show-ban Oláh Gergő és Muri Enikő énekel

Keveri az RTL a Szombat esti lázat az X-Faktorral.
Az RTL II ma este kezdődő show-jában Oláh Gergő és Muri Enikő énekel, és máskor is x-faktorosok lépnek fel. Újítás még, hogy a párok nem képernyőn nézik az épp táncolót, beülhetnek a stúdióba. Az [origo]-nak Győrfi Pál  mesélt hosszabban a felkészülésről.
A korábbi évadokhoz képest újítás, hogy a táncosok a parkett mellől drukkolhatnak egymásnak, tehát a Lihegő megszűnik, helyette Páholyból követhetik egymás produkcióit - közölte az RTL. Az idei szezon további érdekessége, hogy minden showban olyan dalokra táncolnak majd a versenyzők, melyeket az X-Faktor-ban megismert legsikeresebb énekesek adnak elő. Az első adásban Oláh Gergő a 2012-es X-Faktor győztese és Muri Enikő dalol: két énekes a közelmúltban egy duettet is rögzített. Magyarországon idén ünnepli 30. születésnapját a Macskák, ez idő alatt 1400-szor láthatta a közönség. A Madách Színház még mindig óriási sikerrel játssza, ma este egy új generáció mutatkozik be a Szombat Esti Láz színpadán, hogy egy eddig soha nem látott formában adjon elő egy részletet Andrew Lloyd Webber musicaljéből.
Az [origo]-nak Győrfi Pál  mesélt hosszabban a felkészülésről: szerinte a táncosoknak nem céljuk, hogy a műsor végére profikká váljanak, a lényeg, hogy önmagukhoz képest erős fejlődést mutassanak. Táncpartnere látja és értékeli a befektetett energiát, noha még most is gyakoriak a balesetek a próbáikon. "Az, hogy rálép a lábamra, már szinte evidens, ezen már nevetni sem szoktunk, mert olyan gyakran előfordul. Nemrég történt, hogy mindkét kezemre teljes erőből rátaposott, még most is látszik, hogy szét vannak törve a körmeim és be is vannak vérezve"- mesélte Práger Kitty.
"Erre mondhatnám azt, hogy a kézenállást szerepcsérében oldottuk meg, tehát én álltam az ő kezén. Ez persze nem volt tudatos, egy ösztönös hátralépés volt az egyik elem begyakorlása közben, amiért utána többször bocsánatot kértem, de Kitty rögtön úgy reagált még akkor is, mikor a fájdalom eltorzította az arcát, hogy nem haragszik"- magyarázta Győrfi.
A Szombat esti láz-ra versenyként tekintenek, és szeretnének a legjobbak közt végezni a műsor végén. Bár nem mindig mennek zökkenőmentesek a próbák, úgy érzik, szombat este látványos produkcióval állnak majd ki a parkettre: "Nyilvánvaló, hogy nekem nem azt a szintet kell elérni, amit egy tizenöt éve versenytáncos kollégának, hanem magamhoz képest kell mindent megtennem ahhoz, hogy ez jól sikerüljön. Ezen dolgozunk már két hónapja, és úgy gondolom, tiszta lelkiismerettel fogunk táncolni."
Izgul, ha a kamera előtt kell megszólalnia, még akkor is, ha a sokat mondott 'Stabil állapotban szállítottuk kórházba' hangzik el a szájából. Őt is meglepte, mikor táncolás közben az izgalmat felváltotta az öröm,s elkezdett magabiztosan mozogni a zenére. "Semmi táncos múltam nem volt, maximum a diszkóban döcögtem, de amint fölhangzott valami olyan szám, amire már igazából mozogni kellett volna, akkor elmenekültem a táncparkettről." Mikor felkértek, mindenképpen gondolkodnom kellett, mert nem csak az én döntésem volt, hogy vállalhatom-e. Olyan szerepben dolgozom, ami elég komoly kihívás, és át kellett gondolni, hogy összeegyeztethető-e a kettő, el tudom-e mellette végezni a munkámat. Komoly ára van annak, hogy szerepelek ebben a műsorban, de az igazi áldozatot a családom hozza, pontosabban a feleségem, aki a két picivel még azokban az órákban is egyedül marad, amikor egyébként már otthon lennék"- mesélte.